Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A többség már nem hisz baloldali médiafölényben

Létrehozva:

A magyarok háromnegyede meg van győződve arról, hogy a Fidesz erőteljesen befolyásolja a hazai média működését – derül ki a Publicus Intézet Népszava számára készített kutatásából.

A kutatás szerint a magukat Fidesz-szavazóként azonosítók többsége (58 százaléka) jelentősnek gondolja a kormánypárt befolyását a sajtóra, és mindössze 12 százalékuk érzékel baloldali túlsúlyt. A bizonytalan választók 73 százaléka inkább Fidesz-befolyást, 4 százalék baloldali túlsúlyt, 8 pedig pártatlanságot érzékel a médiában.

Ezzel párhuzamosan romlott a média megítélése: egyre kisebb azoknak az aránya (négy év alatt 16 százalékról 10 százalékra esett), akik úgy vélik, hogy a média nem pártos, és kiegyensúlyozottan tevékenykedik. A DK választói 97 százalékos, az MSZP, a Jobbik és a Momentum szavazói pedig egyenesen 100 százalékos Fidesz befolyást érzékelnek. 

A válaszadók túlnyomó többsége (90 százalék) fontosnak tartja a kormánytól független, szabad média működését, mindössze 8 százalék gondolja azt, hogy ennek nincs jelentősége. A Fidesz-szavazók 11 százaléka nem tulajdonít nagy jelentőséget a kormánytól független média létezésének.

Legnépszerűbb cikkeink