Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kiderült, ki lett a Barcelona új edzője

Létrehozva:

A Barcelona vezetősége hivatalosan is közölte, hogy a csapat új vezetőedzője Ronald Koeman.Mint a promotions.hu írja, Fabrizio Romano sportújságíró, átigazolási hírekben többnyire megbízható forrásnak számító riporter már augusztus 17-én, kora délután arról írt Twitter-oldalán, hogy a Barcelona következő edzője, Ronald Koeman lesz.

A hivatalos bejelentésre pedig egy napot kellett várni: a katalán klub elnöke, Josep Bartomeu jelezte, hogy a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman. Az 57 éves holland szakember hazája válogatottját hagyja ott a katalán klubért.

Ronald Koema / Fotó: EPA/QUIQUE GARCIA

A BBC 5 adásában a spanyol futball szakértője, Guillem Balague korábban még arról beszélt, hogy Ronald Koeman az az ember „akinek érkezése – többé vagy kevésbé –, de boldoggá tenne mindenkit” a Barcelona háza táján.

Koeman nem érkezik idegen közegbe, játékosként 1989 és 1995 között játszott a Barcelonában, 192 mérkőzésen 67 gólt szerzett. Edzőként több klubcsapatot irányított már. Dolgozott egyebek között az Ajaxnál, a PSV-nél, de az Evertonnál és a Valenciánál is.

Legnépszerűbb cikkeink