Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bíróság elé állítják a kettétört japán teherhajó kapitányát és elsőtisztjét

Létrehozva:

A biztonságos hajózási szabályok megsértésének vádjával.vizsgálati őrizetbe kerültek.

Őrizetbe vették a Mauritiuson kettétört és súlyos olajszennyezést okozó japán teherhajó kapitányát és elsőtisztjét – közölte kedden Shiva Coothen, a helyi rendőrség szóvivője.

A tájékoztatás szerint az érintettek kerültek a biztonságos hajózási szabályok megsértésének vádjával. A hajó indiai kapitányát, illetve Srí Lankai elsőtisztjét a mauritiusi fővárosban, Port Luisban állították bíróság elé.

Mauritiuson elkezdték eltávolítani a korallzátonyról a kettétört és súlyos olajszennyezést okozó japán teherhajót hétfőn.

Hat nappal ezelőtt szivattyúzással sikerült megállítani az üzemanyag szivárgását a járműből, és abban reménykedtek, hogy az nem szakad szét, mert akkor még több gázolaj kerülhet az óceánba. Azonban kettétört, a kiömlő maradék olaj viszont egyelőre a lagúnán kívül maradt. Ez a helyzet a tengeráramlatok miatt megváltozhat.

A hajó orrát vontatókkal kiviszik a nyílt óceánra, és ott hagyják elsüllyedni. A nagyobb, hátsó felét pedig lehúzzák a korallzátonyról, és egy indiai kikötőbe vontatják, ahol megpróbálják megmenteni. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink