Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Átállhatnak a digitális oktatásra a szakképző iskolák

Létrehozva:

Míg a gimnáziumok esetében az Operatív Törzs dönt, a szakképző iskolák maguk dönthetik el, milyen formában tanítanak.

Látványosak a különbségek a szakképző iskolákra és a többi iskolára vonatkozó járványügyi szabályok között – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közösségi oldalán. Míg a gimnáziumok tanítási rendjéről az Operatív Törzs dönt, a szakképző iskolák helyben dönthetnek arról, átállnak-e a digitális oktatásra. Az írásbeli számonkérés szabályai is mások a szakképző iskolákban. „A kisebb gyerekeknél persze nem kell várni a javítással, lehet, sőt nyilván kell a füzeteket tapogatni. Vagy a tanító csipesszel nyúl a füzetekhez?” – teszi fel a kérdést a szakszervezet. Közzétették az államtitkárság teljes közleményét, a legfontosabb pontokat emeltük ki.

„2.2. Amennyiben a 1,5 méteres védőtávolság nem tartható, a tantermi tanórákon a tanulói létszám csökkentése, megosztása szükség esetén megvalósítható úgy is, hogy online módon, önálló otthoni felkészüléssel szervezhető meg.

2.7. Jelen járványügyi készültségi helyzetben elsődlegesen a jelenléti oktatási formát szükséges a szakképző intézménynek alkalmaznia, de speciális esetekben, különösen a 2.2. pontban foglalt esetben indokolt lehet az online oktatási mód részbeni alkalmazása is.

4.2. Írásbeli számonkérés esetében a tanórákra vonatkozó szabályok betartása szükséges. Írásbeli számonkérés esetén javasolt a személyes segédeszközök használata. Az írásbeli dolgozatok 24 órás várakozás után biztonságosan javíthatók a higiénés szabályok betartásával.”

Legnépszerűbb cikkeink