Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Októberben a médiahatóságnak döntenie kell a Klubrádióról

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Ha pozitívan döntenek a rádió jövőjéről, akkor hét évre kaphatják meg az engedélyt. 

Jövő év elején lejár a Klubrádió frekvenciahasználati engedélye, a rádió vezetése már beadta a hosszabbítási igényt, de a médiahatóság még nem döntött – írja a hvg.hu.

Legkésőbb október 13-ig döntenie kell a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak a Klubrádióról, aminek 2021. február 12-én lejár a szerződése. A rádió vezetősége már tavaly beadta a hosszabbítási igényt, a hatóság viszont várhatóan szeptemberben foglalkozik az üggyel, mert most szabadságon vannak a dolgozók – írja Népszava.

Arató András, a Klubrádió igazgatóságának elnöke a lapnak azt mondta, a hatóságnak korlátlan számú lehetőséget biztosít a médiatörvény ahhoz, hogy úgy döntsön, ahogy csak akar, még indoklási kötelezettsége sincs a frekvenciahasználati szerződések meghosszabbításáról szóló döntések esetében.

Ha pozitívan döntenek, akkor a rádió már nem öt, hanem hét évre kaphat engedélyt. Az igazgatósági elnök bízik benne, hogy megkapják, azt is mondta a lapnak, hogy a sugárzás lehetőségének esetleges megvonása joggal való visszaélés lenne.

Legnépszerűbb cikkeink