Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Klubrádió külügyi tudósítója szerint ez a sztori Magyarországról szól

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Véleménye szerint a rádió ügye még mindig nem futott le, újabb játszmákra lehet készülni a frekvencia kapcsán.

A 168.hu Keljfeljancsi című műsorának szerda reggel Nemes Gábor is a vendége volt. Fiala János műsorvezető első, a Klubrádió megszűnése körüli érzelmeiről kérdezte a rádió külügyi tudósítóját. Nem először fordul elő vele, hogy megszűnik a munkája, ám szerint ez nem csak egy egyszerű „kirúgás”, és nem csak őt érinti. „Megszűnik a klasszikus rádiózás” – mondta .

„Most az látszik, hogy megint kezdődött egy furcsa játék a frekvenciára körül. Engem ez személyesen úgy érint, hogy csökkent a hallgatottságom, de nem rólam szól ez a sztori, hanem Magyarországról, a hallgatókról” – tette hozzá Nemes Gábor.

Fiala témaváltó kérdésére kifejtette, hogy a külföldi járványhelyzet sem mutat túlságosan pozitív irányba. „Spanyolországot is telibe találta a vírus, és Magyarországhoz nagyon hasonló statisztikákat mutatnak az ottani adatok. Gazdaságilag totál csőd a spanyol helyzet, őket érintette a legkeményebben a válság” – mondta a külügyi tudósító. Kifejtette: egész Európában azt látja, hogy mindenki az EU-s pénzekben bízik, ami majd a későbbiekben a gazdaságot fellendítheti, stabilizálhatja, de szerinte félő, hogy ez csak áhított várakozás marad.

Beszélt arról is, hogy a spanyolokat minden szempontból megviselte a válság, a korlátozó intézkedéseket ők nehezebben is élik meg, mert lételemük a találkozás, a nagy családi összejövetelek. Szerinte az a hibrid megoldás, hogy az éttermek és a vendéglátóhelyek kinyithatnak, nem tudja pótolni a korábbi életvitelt, mert komoly óvintézkedéseket kell betartaniuk. Mint mondta,  a focit is mélyen érintette a válság, de a sportág picit háttérbe szorult a politikai és a gazdasági nehézségek és a járványhelyzet miatt.

PH

Legnépszerűbb cikkeink