Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Olaszország szigorított a beutazáson, de Magyarországot ez nem érinti

Létrehozva:

Üres strand az olaszországi Riminiben / Forrás: Pixabay

Horvátországból, Görögországból, Máltáról és Spanyolországból már csak az léphet be a déli országba, aki megcsinál egy koronavírus-tesztet.

Olaszországban szeptember 7-ig kötelező a koronavírus-teszt elvégzése a Horvátországból, Görögországból, Máltáról és Spanyolországból érkező utazók számára, míg a Kolumbiából érkezőket kitiltották az ország területéről – írja az MTI egy szerda esti rendelet alapján.

A reptereken, kikötőkben és határokon lehetőség van helyszíni gyorstesztek elvégzésére, de elfogadják a máshol 72 óránál nem régebben elvégzett koronavírus-teszt eredményét is, illetve azt is, ha az Olaszországba belépő vállalja, hogy két napon belül elvégezteti a tesztet, az eredmény megérkezéséig pedig karanténba vonul. A külföldről érkező olaszoknak minden esetben jelenteniük kell az egészségügyi hatóságoknak, hogy hazatértek.

Kolumbia felkerült a kockázatos országok olasz listájára Koszovó, Szerbia, Montenegró, Bosznia, Észak-Macedónia és Moldova mellé. A római kormány azokat is kitiltotta, akik a megelőző két hétben Örményországban, Bahreinben, Bangladesben, Brazíliában, Chilében, Kuvaitban, Ománban, Panamában, Peruban vagy a Dominikai Köztársaságban tartózkodtak. A Bulgáriából és Romániából érkezőkre karantén vár Olaszországban.

Az elmúlt napokban több olasz tartomány egyoldalúan karanténra kötelezte a kockázatosnak ítélt országokból érkező utazókat. Az új kormányrendelet célja, hogy összehangolja és egységesítse ezeket a gyakorlatokat.

Legnépszerűbb cikkeink