Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nyolcvannal csökkent a közúti balesetek száma tavaly óta

Létrehozva:

A kedvező változást a koronavírus miatt lecsökkent forgalom is okozhatta.

Nyáron történik a legtöbb közúti közlekedési baleset itthon és külföldön is – mondta Berzai Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán.

Ilyenkor ugyanis sokkal többen ülnek autóba, feltorlódhat a forgalom, ugyanakkor az időjárás, a nagy meleg is hatással van az emberek szervezetére. Gyakori probléma a gyorshajtás is, pedig valójában a magyar viszonyok között nem éri meg túllépni a sebességet, hiszen a kis távolságok miatt csak perceket lehet nyerni ezzel – emelte ki.

Tapasztalataik szerint a közlekedési morál javult az elmúlt időszakban Magyarországon, amit a sűrűbb ellenőrzésekkel is magyaráz, illetve az olyan új módszerek is közrejátszanak, mint a civil autókból történő intézkedések.

Bár szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történne halálos baleset, összességében csökkent a számuk: idén eddig 80-nal kevesebb baleset történt, mint 2019 azonos időszakában, noha ezt a koronavírus-járvány miatt lényegesen csökkent forgalom is okozhatja.

„Az irány jó, valami elindult, de ameddig egyetlen ember is értelmetlenül életét veszti a közutakon – úgy, hogy az megelőzhető lett volna – addig még van mit tenni” – mondta Berzai.
Évente Magyarországon átlagosan 600-an halnak meg közlekedési balesetben, és a rendőrség azt szeretné elérni, hogy ez a szám 500 alá csökkenjen.

 

Legnépszerűbb cikkeink