Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pótlóbuszt küldtek a felborult lengyel busz meg nem sérül utasaiért

Létrehozva:

A pótlóbusz már a délutáni órákban a magyar határhoz ért.

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról, írja az MTI az utazást szervező dél-lengyelországi iroda közlése alapján.

Mint a Pesti Hírlap is megírta, vasárnap hajnalban felborult egy lengyel busz az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyházánál. A busz az árokba hajtott, majd felborult, a balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember – 44 utas és két sofőr – közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak.

A dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda folyamatosan kapcsolatban van a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal, a turisták idegenvezetőjével. Az egészséges utasok hazaszállítását biztosító pótlóbusz a kora délutáni órákban már Magyarország határához közeledett.

A lengyel elnök kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski a mentésről és a baleset vizsgálatáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is beszélt telefonon vasárnap.

„Köszönjük magyar barátainknak az állami hatóságok gyors és hatékony helyszíni akcióját” – olvasható Szczerski Twitter-bejegyzésében.

Legnépszerűbb cikkeink