Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Mészáros Rea visszavonul

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Az 51-szeres válogatott kézilabdázó 26 évesen bejelentette, hogy befejezi.

„A szervezetem döntéshozatal elé állított, és ez a sportolói pályafutásom befejezését jelentette számomra. Az utóbbi időben az edzések és a pályán eltöltött idő az ízületeimet olyan mértékben megterhelte, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni, és az edzés, a játék sem okozott már örömet” – nyilatkozta hétfőn klubja, a Váci NKSE honlapján a beálló. Hozzátette, a szíve még most is vinné előre, de a racionális gondolkodás megálljt parancsolt neki. „Megnyugtat a gondolat, hogy sikeres sportolói pályafutást tudhatok magam mögött, amelyet a kluboknak köszönhetek, ahol eredményekben és sikerekben gazdag éveket tölthettem el” – vélekedett.

Mészáros Rea 2009-ben éppen szülővárosa, Vác csapatában mutatkozott be az NB I-ben, majd három évvel később a Ferencvároshoz igazolt. A fővárosiakkal 2015-ben bajnok, 2017-ben Magyar Kupa-győztes lett, három alkalommal pedig bajnoki ezüstérmet nyert. A válogatottban 2014 és 2018 között 51 mérkőzésen 12 gólt dobott. Részt vett három Európa- és egy világbajnokságon. A váci klubhoz tavaly december elején tért vissza, mostantól utánpótlás technikai vezetőként dolgozik tovább.

„Amíg a szervezetem engedte, mindent megtettem a klubok sikereiért, illetve maximálisan küzdöttem a válogatott eredményességéért. A sportágtól nem szakadok el, és bár kívülről, de segíteni tudom a fiatalok aktív sportolói pályafutásának elindítását” – fogalmazott Mészáros.

Legnépszerűbb cikkeink