Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Napsütés és zivatar is várható

Létrehozva:

A kezdetben erősen felhős területeken is kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés várható, illetve nyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Keleten több helyen, másutt szórványosan alakul ki zápor, zivatar.
Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de délután a Dunántúlon megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, zivatarok környezetében pedig erős vagy viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a késő délelőtti, déli óráktól előbb a hegyvidéki területeken (Északi-középhegység), majd főként az Alföldön több helyen várható zivatar. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból a Dunától keletre (leginkább északkeleten) helyenként felhőszakadás (20-30 mm feletti csapadék), egy-egy helyen jégeső is valószínű. A Dunántúlon kevesebb helyen várható zivatar, de az északnyugaton délután esetleg kialakuló zivatarokhoz viharos, 60 km/h-t meghaladó szél jobb eséllyel társulhat.

Legnépszerűbb cikkeink