Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Telekocsival csempészte a pikót

Létrehozva:

Drogcsempészt fogtak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói.

A 39 éves Sz. Attila július 22-én úgynevezett „telekocsi” szolgáltatás igénybevételével Hollandiába utazott annak érdekében, hogy a kereskedelemre szánt különféle típusú kábítószereket beszerezze, majd azt Magyarországra csempéssze, és Győrben értékesítse. Pár nap külföldi tartózkodást követően ugyancsak „telekocsi”-val, július 25-én reggel érkezett meg győri tartózkodási helyére. A lakóházba azonban már nem tudott bejutni, mert a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztályának, valamint a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Bűnüldözési Osztályának rendőrei közösen végrehajtott akció eredményeként az ingatlan udvarán elfogták – írja a police.hu.

Sz. Attila ruházatának és poggyászainak átvizsgálása során bruttó 1 kilogramm súlyú, fóliába tekert csomagot és több, kisebb méretű fémdobozt találtak.

A férfi elmondta, hogy a csomagban 1 kilogramm amphetamin, a fémdobozokban pedig meszkalin gomba van, és hozzátette, hogy az ingatlanban saját használatra úgynevezett „pikó” típusú kábítószer is van. Ez utóbbi Sz. Attila élettársának, a 39 éves V. Jánosnénak táskájából került elő.

A nyomozók a pár mindkét tagját előállították, a férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének, míg élettársát kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá Sz. Attilát őrizetbe vették, és letartóztatására előterjesztést tesznek az ügyészség felé.

A lefoglalt, és jelenleg szakértő által vizsgált kábítószergyanús anyag körülbelül 1000 adagra porciózható, feketepiaci értéke 3 millió forint.

Rendőrök csaptak le a beszerző körútról hazatérő kábítószer-kereskedőre

Hollandiából hozta a drogot.

Legnépszerűbb cikkeink