Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Begyógyszereztek két idős embert, egyikük meghalt

Létrehozva:

Képünk illusztráció/ Forrás: Needpix

A pénzük miatt akarták az idős emberek halálát. Egy 26 éves ócsai nőt őrizetbe vettek, 58 éves dunaújvárosi élettársát körözik a rendőrök.

A dunaújvárosi 85 éves férfit feleségével együtt, magatehetetlen állapotban szállították 2020. február 23-án a kórházba, de a férfi a kezelés ellenére, 2020. március 7-én a kórházban elhunyt. Az eljárás során felmerült, hogy a férfi halálának oka mérgezés lehet – írja a police.hu.

Időközben, az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentést, hogy 2020. február 23-a óta – egy hónap leforgása alatt – a dédnagyszülei bankszámlájáról ismeretlenek több millió forint összeget emeltek le, valamint a kártyával számos alkalommal vásároltak játékboltokban és éttermekben. Az életben maradt idős asszony a rendőröknek elmondta, hogy az otthonukban tartott készpénzből még 2019 októberében több millió forint eltűnt, ezért elhatározta, hogy a fennmaradó összeget beteszi a bankba.

Az adatgyűjtések, tanúkihallgatások során a rendőröknek látókörébe került egy olyan hozzátartozó és annak élettársa, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők 2020. február 23-át megelőzően több alkalommal nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek azért, hogy az a halálukat okozza.

A 26 éves K. Andreát a Fejér megyei nyomozók 2020. július 22-én elfogták, és – őrizetbe vétele mellett – előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Társa, az 58 éves M. László, mióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésről, szökésben van. Ellene 2020. július 23-án a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki.

Legnépszerűbb cikkeink