Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Eloltották a napok óta lángoló hadihajót

Létrehozva:

Forrás: Twitter

Beláthatatlan következményei lettek volna, ha nem tudják időben eloltani a lángokat. 

A San Diego flottatámaszpont dokkjában lévő hadihajó még vasárnap gyulladt ki, azóta küzdöttek a lángok ellen, végül csütörtökön sikerült eloltaniuk – írja az MTI. A Bonhomme Richard partraszálló hajón a legnagyobb veszély az volt, hogy tűz eléri a tartályban lévő 3,7 millió liternyi üzemanyagot, ami környezeti katasztrófához vezetett volna. Az utóbbi években ez volt az egyik legsúlyosabb tűzeset amerikai hadihajón nem harci cselekmény közben.

Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert – 40 tengerészt és 23 civilt – kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt.

No Title

11 sailors were being treated for injuries after a fire and explosion aboard the U.S.S. Bonhomme Richard at the U.S. Naval base in San Diego, a Navy spokesman said https://t.co/umoPspLNCb pic.twitter.com/8dQHWuDTsx

Philip Sobeck ellentengernagy közölte, hogy egyelőre még ellenőrzik, nem maradt-e tűzfészek valahol, és ha ezt befejezték, akkor kezdik el a vizsgálatot a tűz okának kiderítésére. Hozzátette, hogy a kár nagyságát sem tudják egyelőre felbecsülni.

Legnépszerűbb cikkeink