Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

A Büntetés-Végrehajtás reagált a börtönök férőhelyeinek ügyére

Létrehozva:

A BvOP nem ért egyet a Magyar Helsinki Bizottság szóvivőjével.

A Büntetés Végrehajtás saját honlapján tette közzé, hogy cáfolja a Helsinki Bizottság börtönbővítéssel kapcsolatban állításait, ami szerdai digitális lapszámunkban jelent meg.

Mint írják, nem igaz, hogy a börtönbővítés nem jelent megoldást a börtönbiznisz ügyére. „A 10 helyszínen végrehajtott férőhely-bővítés a jogszabályoknak megfelelő megoldást jelent a fogvatartotti telítettség csökkentésére. Az új körletek mindenben megfelelnek az EU által támasztott előírásoknak és szabványoknak, rendelkeznek személyzeti irodákkal, fürdő- és foglalkoztató, valamint egészségügyi helyiségekkel. A beruházás jelentős mértékben javítja a fogvatartottak elhelyezési körülményeit, így a telítettségből fakadó korábbi kártalanítási panaszok a jövőben alaptalanná válnak.”

A BvOP szerint a börtönökben nincs munkaerőhiány sem, „a bv. szervezet személyi állományának feltöltöttsége jelenleg közel 90 százalékos. Ugyanakkor ez a számarány várhatóan tovább növekszik, hiszen a férőhelybővítés új munkahelyeket teremt, a büntetés-végrehajtás az álláskeresőknek biztos megélhetést és előremenetelt biztosít.”

Legnépszerűbb cikkeink