Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újra kellett tesztelni koronavírusra a brazil elnököt

Létrehozva:

Korábban kisebb influenzának titulálta a betegséget.

A 210 milliós országban eddig 1 millió 623 ezer fertőzöttet regisztráltak, közülük 65 487-en elhunytak. Most a brazil elnököt, Jair Bolsonarót újra kellett tesztelni, mivel a helyi sajtóértesülések szerint a Covid–19 tüneteit mutatta – írja a 444.hu. Bolsonaro az elnöki palota előtt gyülekező híveknek elmondta, hogy kórházi kivizsgáláson volt, ahol koronavírus-tesztet is csináltak nála. Bár a tüdeje tiszta, a teszt eredményét még nem lehet tudni.

Az elnöknél korábban több, a koronavírusra utaló tünetet is észrevettek. Hétvégén több tömegrendezvényen is részt vett, és az amerikai nagykövettel is találkozott a július 4-i amerikai függetlenségi napi ünnepség alkalmából. A brazil elnök márciusi koronavírus tesztje negatív volt, amire azért volt szükség, mert több tanácsadója szervezetében is kimutatták a vírust.

Jair Bolsonaro egyébként kezdetektől megkérdőjelezte a koronavírus-járvány súlyosságát, és csak kisebb influenzának titulálta a vírust. Az elnök a szövetségi államok kormányait azzal vádolta, hogy a hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Korábban az ország aktuális adatait is törölték, majd csak az elmúlt 24 óra adataival töltötték vissza az oldalt.

Legnépszerűbb cikkeink