Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Több mint 8 ezer új fertőzöttet találtak Kaliforniában

Létrehozva:

Ezekkel együtt 273 418-ra emelkedett a koronavírusos esetek száma egyetlen amerikai államban.

Kaliforniában hétfőn, egyetlen nap alatt 8516 új fertőzöttet diagnosztizáltak – jelentette a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adataira hivatkozva az amerikai közszolgálati rádió.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója egy sajtóértekezleten elmondta, hogy az elmúlt két hétben 50 százalékkal nőtt a kórházban kezeltek száma a koronavírus-fertőzés miatt. A kórházban ápoltak harmada Los Angeles megyében betegedett meg. Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere szerint a járvány fellángolásában jelentős szerepet játszottak a tüntetések, ott adhatták át egymásnak az emberek a vírust.

Amerika más részein is rossz a helyzet: hétfőn több mint ezer új fertőzést regisztráltak Washington államban is, ahol már csaknem 37 ezer a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Georgia államban hétfőn több mint 1500 új fertőzöttet regisztráltak, a georgiai Atlanta polgármestere, Keisha Lance Bottoms is bejelentette, hogy neki is pozitív lett a koronavírus-tesztje. A demokrata párti polgármester – aki gyakran jelen volt a Black Lives Matter nevű mozgalom tüntetésein – a Twitteren közölte, hogy tünetmentes. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink