Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tiborcz István: „nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”

Létrehozva:

Hosszú interjút készített Tiborcz Istvánnal, a 32. leggazdagabb magyarral egyben Orbán Viktor miniszterelnök vejével a Portfolió. Az interjú hangsúlyosan üzletemberként kérdezi Tiborczot, aki kitér arra, miért szállt ki az Appeninnből.

„Azzal kapcsolatban, hogy milyen családi és korábbi üzleti kapcsolatai vannak Tiborcz Istvánnak, sok újat már nem lehet megírni, ám arról, hogy az egyik legnagyobb vagyonnal rendelkező magánszemély és látványosan felfelé törekvő ingatlanpiaci befektető és fejlesztő, hol és mibe fektetne be a jövőben, arról már jóval ritkábban hallhatunk és olvashatunk. Ez most azonban egy ilyen interjú lesz…”  –írja az interjú felvezetője.

Tiborzc kérdésre, miszerint megbánta-e, hogy április végén kiszállt a Club Aligát is birtokló Appeninn Nyrt-ből, amelynek papírjait még Mészáros Lőrinctől vásárolta úgy válaszolt: „Az Appeninn eladása mögött egyértelmű szándék állt, és nem a legjobb piaci időpontot kerestem. A cég menedzsmentje állami forrásra pályázott és nyert is. Megítélésem szerint ezt nagyon helyesen tette, hiszen ha nem így tesz, nem szolgálja a cég érdekeit, hátrányba kerül a többi piaci versenytársával szemben, illetve megfosztja kisbefektetőit is az e források segítségével megvalósított fejlesztések hosszú távú üzleti hasznától. Én azonban úgy ítéltem meg, hogy nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.”

Legnépszerűbb cikkeink