Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hat új fertőzött, egy halott Magyarországon

Létrehozva:

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID–19), ezzel 4172 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így 588-ra emelkedett az elhunytak száma, 2752-en pedig már meggyógyultak – írja a koronavírus kormányzati portál. Az aktív fertőzöttek száma 832 fő. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 150 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.

Legnépszerűbb cikkeink