Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Welsz-ügy: Simon Gábor az egyetlen politikus vádlott

Létrehozva:

Simon Gábor / Fotó: Végh Tibor/Wikipedia/CC BY 3.0

Egyetlen közszereplő, Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese ellen indult büntetőeljárás a hamis diplomata-útlevelek és adóigazolások miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség befejezte a Welsz Tamás dokumentumhagyatékának vizsgálatát, nem nyomoznak tovább. Mindössze egy esetben, Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese ügyében merült fel, hogy közszereplő az érintett – írta meg a Magyar Nemzet. A Simon elleni per ősszel folytatódik, első fokon.

A lap meglepőnek nevezi a nyomozás végeredményét, mint írják: egyes körökben nyílt titok volt, hogy a politikai kalandornak tartott Welsz Tamás – aki 2014-ben a hivatalos információk szerint öngyilkosságot követett el egy rendőrautó hátsó ülésén – jó pénzért a politikai „felvilág” és az alvilág számos jól fizető szereplőjének állt a rendelkezésére.

Simon Gábort 2014-ben vádolták meg különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, miután adózatlan pénzeket találtak hozzá köthető ausztriai bankszámlákon. Welszet Tamást gyanúsítottként hallgatták ki, miután a nyomozók birtokába jutott egy hamisított bissau-guineai útlevél Derdák Gábor névre kitöltve a politikus adatai­val (a Derdák Simon édesanyjának vezetékneve). Welsz a halála napján teherautónyi iratot adott át a nyomozóknak, majd az őt szállító rendőrautóban állítólag halálos mérget vett be – emlékeztet a lap.

Legnépszerűbb cikkeink