Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kilövik a medvét, amelyik emberekre támadt Olaszországban

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Shutterstock

Kilövési engedélyt adtak ki egy olaszországi medvére, amely emberekre támadt. Az egyelőre be nem azonosított állat hétfő este támadott meg egy 59 éves férfit és 28 éves fiát Trento megyében, Trentino-Alto Adige (Dél-Tirol) tartományban.

Maurizio Fugatti, az észak-olaszországi Trento megye vezetője szerdán adta meg a kilövési engedélyt az állatra. Az állatvédő szervezetek tiltakoznak és bejelentették, hogy a rendelet ellen jogi lépéseket tesznek.

A megtámadott férfiakat hétfő este szállították kórházba, életveszélyes állapotban. Apa és fia sötétedéskor a Val di Non völgyben, a Monte Peller hegy közelében jártak, amikor összetalálkoztak a ragadozóval. A fiú szemtől szemben találta magát a medvével, mely maga alá gyűrte őt. Az apa az állatra rontott, hogy kiszabadítsa fiát.

Az 59 éves férfi mély sebeket szerzett, egyik lába többszörösen eltört. A fiú felszíni sérüléseket szenvedett.

A trentói hatóságok keresőakciót indítottak, hogy megtalálják az állatot, amelyet a megtámadott férfiak ruháján talált DNS-nyomok alapján tudnak majd azonosítani. Egyelőre nem tudni, hogy hím vagy nőstény volt-e, amely bocsait akarta megvédeni. A tartományban mintegy 90 ragadozó él szabadon. Gyakran behatolnak a lakott területekre is, és megtámadják a haszonállatokat.

Egy, az Európai Unió által támogatott projekt keretében 1999-ben tucatnyi medvét költöztettek a területre Szlovéniából. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink