Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hollik István: a Fidesz is erre az ítéletre számított civilügyben

Létrehozva:

A magyar embereknek joga van tudni, hogy mely civil szervezeteket és kik pénzelnek külföldről – mondta Hollik István. Soros György régóta sérti a nemzeti szuverenitást, és a járvány és Gyöngyöspata ügyét is felhasználja – és már az Európai Bíróságot is manipulálni tudja. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online tájékoztatóján hangsúlyozta: ennek az alapelvnek érvényt is fognak szerezni az Európai Bíróság ítéletének figyelembe vétele mellett. Hollik azt mondta, úgy tűnik,

újabb csata előtt állnak.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója kijelentette: a Soros-szervezetek lobbijának köszönhetően az Európai Bíróság előző nap kimondta, nem tetszik nekik a 2017-es törvény, amelyet azért alkottak meg, hogy átláthatóvá tegyék Magyarországon a külföldről finanszírozott és itthon működő civil szervezetek pénzügyeit.

Az ítéleten természetesen nem csodálkoznak

– mondta Hollik István, hozzátéve: a Soros-hálózat és a baloldal a kezdetektől erős lobbizást folytatott a törvény ellen. Ők ezek szerint nem akarják, hogy kiderüljön a külföldről finanszírozott civil szervezetekről, mennyi pénzt kapnak és kitől, vagyis milyen érdekeket is szolgálnak – fűzte hozzá.

A politikus rámutatott: úgy gondolják,

a Soros-szervezetek és a Soros-hálózat átláthatóságára minden korábbinál nagyobb szükség van,

és ebben csak megerősítették őket az elmúlt időszak eseményei, Magyarországon, Európában és a tengerentúlon. Azt láthatják, hogy Soros György dollármilliárdokat mozgat meg azért, hogy

  • az általa pénzelt szervezetek segítségével keresztülvigye a Soros-tervet,
  • betelepítse a migránsokat,
  • pénzügyi függőségbe taszítson országokat,
  • és eltávolítsa azokat a nemzeti kormányokat, amelyek tervének útjában állnak.

Hollik azt mondta: a külföldről finanszírozott szervezetek folyamatosan nyomást gyakorolnak a nemzeti kormányokra, a bevándorlás- és gazdaságpolitikára, és rendszeresen beavatkoznak a választásokba. Így sértve

a nemzeti szuverenitást, amit láthattak a 2018-as választások alkalmával is.

A kommunikációs igazgató kiemelte: újabbnál újabb támadásokat indítanak Magyarország ellen, erre még a járványt és a gyöngyöspatai ügyet is felhasználták. „Mi viszont kitartunk amellett, hogy a magyar embereknek joga van tudni, hogy mely szervezeteket pénzelik külföldről, kitől kapják ezeket a pénzeket és ennek az alapelvnek érvényt fogunk szerezni az Európai Bíróság ítéletének figyelembe vétele mellett” – jelentette ki Hollik István.

(Hollik közlése váltást jelent a Fidesz kommunikációjában. Varga Judit igazságügyminiszter csütörtökön még úgy pertraktálta az ítéletet, miszerint az „megerősítette a civiltörvény jogszerűségét”.) (MTI/PH)

Legnépszerűbb cikkeink