Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az olasz bíróság 12 év börtönre ítélte a veronai buszbaleset magyar sofőrjét

Létrehozva:

Verona közelében 17-en vesztették életüket 3 éve, amikor a egy gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett 2017-ben.

Nem jogerősen 12 év szabadságvesztésre ítélte a veronai bíróság pénteken azt a sofőrt, amelyik 2017 januárjában a magyar diákokat szállító busszal egy oszlopnak ütközött, majd kigyulladt a városhoz közeli autópályán .

A veronai államügyész két éve hat embert – a magyar buszsofőrt és öt olasz mérnököt – vádolt meg a baleset okozásával, közülük a magyar sofőr rövidített eljárást kért, ezért az ő esetében külön döntött a bíróság, és a maximálisan adható, legnagyobb büntetést szabta ki ma V. Jánosra.

Az ítélet nem jogerős, mert a férfi ügyvédei fellebbeztek.

Az autópálya üzemeltetőinek felelősségét külön eljárásban, új bíró kezdi majd el tárgyalni decemberben – mondta Szendrei Endre, aki unokahúgát veszítette el a balesetben.

Az olaszországi Verona közelében 17-en vesztették életüket, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr.

A tragédia kártérítési ügye is a végéhez közeledik: május elején derült ki, hogy megállapodás született a biztosító és a veronai buszbalesetben érintettek, valamint családtagjaik között a teljes kártérítési fedezet felosztásáról majdnem minden érintettel. A Groupama csaknem 1,89 milliárd forintot fizet ki a károsultaknak. Ez a jogszabály által meghatározott maximális kártérítési összeg. (Index)

Legnépszerűbb cikkeink