Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ezt tette a vihar a 10-es úttal

Létrehozva:

Nagy mennyiségű sarat és törmeléket hordott az eső a 10-es főútra a vasárnap délutáni viharban, ezért a rendőrség lezárta az út Üröm és Solymár közötti szakaszát – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A közútkezelő megkezdte az út tisztítását.

A rendőrség azt írta: a sár és törmelék miatt járhatatlanná vált útszakasz megtisztításáig a rendőrök elterelik a forgalmat, az ürömi, valamint a solymári körforgalomnál visszafordítják az arra közlekedőket.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 10-es főút egy csatlakozó, önkormányzati kezelésű mellékutcájának a burkolatát bontotta meg a heves esőzés, majd a főútra mosta azt, más hordalékkal együtt. A társaság szentendrei mérnökségének szakemberei egy rakodó- és egy seprűs tisztítógéppel megkezdték az útszakasz takarítását.

Közölték: a főút nem sérült meg, a takarítást pedig előreláthatóan a késő délutáni, kora esti órákban befejezik. Addig kerülni az Üröm-Budakalász-Csobánka útvonalon lehet.

A Voláninform közösségi oldalán az olvasható, hogy a lezárás idején a 800-as és a 815-ös autóbuszok kerülőútvonalon (Csobánka-Pomáz-Flórián tér) közlekednek. A 820-as buszok a pilisvörösvári vasútállomásig, a 830-as buszok pedig a solymári vasútállomásig járnak, onnan a MÁV elfogadja a Volánbusz által kiállított bérletigazolványokat.

A vasárnap délutáni vihar országszerte számos helyen okoz fennakadásokat: utakat öntött el az esővíz, a szél és a jég fákat döntött ki és épületeket rongált meg. A katasztrófavédelem kora délutáni tájékoztatása szerint csak Budapesten több mint 350 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

 

Legnépszerűbb cikkeink