Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Megvan, mennyi óvadékot kellene fizetnie George Floyde gyilkosának, hogy szabadlábon védekezhessen

Létrehozva:

Az óvadék megállapításával indult el Derek Chauvin egykori minneapolisi rendőr emberölési ügye. A vádlott a börtönből, videós közvetítés formájában vett részt a tárgyaláson.

A CNN anyagát a 444 szemlézte, Jeannice Reding bíró

1,25 millió dollárban szabta meg az óvadék összegét.

Ha azonban Chauvin bevállal néhány feltételt, miszerint szabadulása után nem fog biztonsági cégnél vagy rendőrségen dolgozni, nem lép kapcsolatba George Floyd családjával, nem hagyja el Minnesota államot és beszolgáltatja az össze fegyverét és fegyvertartási engedélyét, az összeg egymillióra csökken.

Ma helyezik végső nyugalomra George Floydot

Többek között Al Sharpton afroamerikai polgárjogi aktivista is beszédet fog mondani a szertartáson. A koporsóját már helyi idő szerint tegnap délután felravatalozták és több ezren rótták le kegyeletüket előtte. A rendőri erőszak áldozataként meghalt George Floydtól ma 11 órakor vesznek végső búcsút Houstonban – írja az MTI.

Chauvint letartóztatásakor eredetileg gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, amit a múlt héten az ügyész emberölésre módosított.

Három társára – Thomas Lane-re, J. Alexander Kuengre és Tou Thaora – akiket bűnrészességgel vádolnak, egymilliós óvadékot szabtak ki, ami hasonló feltételekkel 750 ezer dollárra csökkenhet.

 

Legnépszerűbb cikkeink