Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A dietetikusok is kiakadtak, hogy nem kapnak egyszeri 500 ezer forintot

Létrehozva:

A Dietetikusok Országos Szövetsége megdöbbent, mert ők biztosították a betegeknek az élelmezést, írják közleményükben.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége megdöbbenve szerzett tudomást arról, hogy a dietetikus szakemberek nem részesülnek a július 1-ével kifizetésre kerülő bruttó 500 000 forintos egyszeri juttatásból, áll a Dietetikusok Országos Szövetségének közleményében, amit az OS-ben adtak ki.

„Szakmai szervezetünk ezúton hívja fel Kásler Miklós miniszter úr figyelmét, hogy a dietetikusok is egészségügyi dolgozók, az orvosok, ápolók, asszisztensek, mentőszolgálat, védőnők és gyógytornászok mellett maximálisan helyt álltak, és biztosították a betegek számára az élelmezést a koronavírus ideje alatt”, írják.

„A betegellátás nélkülözhetetlen részét képezi a táplálás, amely a COVID-19-en átesett betegek esetén is fontos szerepet játszik. Amennyiben a kormányzat minden egészségügyi dolgozó helytállását az egyszeri juttatással kívánja megköszönni tegye azt valóban minden szakember részére, beleértve a dietetikusokat is! Szakmai szervezetünk kéri Miniszter Urat, hogy az ellátásban a járvány ideje alatt aktív szolgálatot teljesítő dietetikus szakemberek is kapják meg az egyszeri juttatást!”, záru a szervezet közleménye, amelyet Kubányi Jolán elnök jegyez.

Korábban a gyógyszerészek sakmai szövetsége is jelezte, nem felelnek meg a valóságnak azok az érvek, amelyek mentén a kormány kizárta őket az egészségügyi dolgozók közül, és nem adott nekik rxtra bérkiegészítést.

Legnépszerűbb cikkeink