Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bántalmaztak, székhez kötöztek és kifosztottak egy idős férfit Miskolcon

Létrehozva:

Fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik életveszélyes sérülést okoztak ismerősüknek. Az ítélet nem jogerős. 

A Miskolci Törvényszék fegyházbüntetésre ítélt két férfit, akik saját otthonában fosztották ki és bántalmazták ismerősüket, majd a férfit egy székhez kötözve magára hagyták.

A tájékoztatás szerint a két férfi 2017. november 29-én, a késő esti órákban a sértett miskolci lakása előtt sétált el, s az ablakon benézve látták, hogy az általuk korábbról ismert idős férfi otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy megszerzik az értékeit, a lezárt ajtót betörve jutottak be az ingatlanba, ahol bántalmazták az idős embert. A férfi nyolc napon túl gyógyuló, a koponya bevérzéseivel járó életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben emberölés kísérlete, magánlaksértés és csalás elkövetése miatt emelt vádat. A bíróság rablás, életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, valamint csalás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a két férfit.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat pedig 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink