Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem várt fordulatok: Sneider kilépett a Jobbik frakciójából, Varga-Damm lemondásra szólította fel a pártelnököt

Létrehozva:

Forrás: Schneider Tamás/Facebook

Sneider a magyar Országgyűlés alelnöki tisztségéről is lemondott. Varga-Damm kapott még egy esélyt, amit ő arra használt, hogy lemondásra szólítsa fel a pártvezetést.

„A demokratikus változásokat követő Magyarország történetében nem volt rá példa, hogy egy országgyűlési alelnök lemondjon, mint ahogy arra sem, hogy lemondassa a saját frakcióvezetése vagy az Országgyűlés. (…) számos alkalommal hozott az új pártvezetés egy része méltatlan helyzetbe, amelynek végső állomása a visszahívásom szándékának sajtó részére történő kiszivárogtatása, majd nyilvános bejelentése volt” – írja az előzményekről Sneider.

Security Check Required

No Description

Varga-Damm Andrea a pártvezetés szerint félretájékoztatta a frakciót, és miatta szavazták meg a vitatott megfigyelési törvényt, a képviselőnő szerint azonban ez nem így volt. Az ő sorsáról is ma döntött a Jobbik, a döntésről Varga-Damm számolt be szintén a közösségi oldalán, azt írta:

Jakab Péter azt közölte vele, hogy kap még egy esélyt.

Varga-Damm ezt kihasználva visszafordította a helyzetet,

és lemondásra szólította fel a teljes Jobbik-pártvezetést. Egyben bejelentette, hogy ő is kilép a képvislőcsoportból.

Security Check Required

No Description

Farkas Gergely is kilépett a frakcióból, amelyet a Facebookon jelentett be. Mint írja: „A mai nappal kiléptem a Jobbik Frakciójából. A továbbiakban nem kívánok asszisztálni Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot. A mostani Jobbik már nem az én közösségem.”

 

 

Legnépszerűbb cikkeink