Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kósa Lajos elintézi rovat: eltörlik a testvérek közötti ajándékozás illetékét

Létrehozva:

Kósa Lajos, fideszes országgyűlési képviselő vasárnap, Facebook-oldalán jelentette be: törvényjavaslatot nyújt be a testvérek közötti ajándékozás és öröklés illetékének eltörléséről.

A politikus szerint ez az intézkedés a kormány családbarát politikájának egyik eleme: „Európában semmilyen kormány egyetlen egy országban sem költ arányait tekintve többet a családokra, mint mi, magyarok. A családokat támogató intézkedések egyike az volt, hogy eltöröltük az egyenesági 18%-os örökösödési és ajándékozási illetéket. Magyarán szólva ma a szülő és a gyermek illetékmentesen tud egymástól örökölni, illetve egymásnak ajándékozni.

Magyarország jelenlegi helyzete, a költségvetés állapota lehetővé teszi, hogy tovább lépjünk.

Legyen a testvérek között is illetékmentes az öröklés és ajándékozás. Töröljük el a testvérek közötti ügyletekre vonatkozó 18%-os illetéket!

Örömmel mondhatom, hogy ez az elképzelés mind a kormány, mind a frakció támogatását élvezi.

Ezért május 26-án kedden, képviselői egyéni indítványként benyújtok egy, az ilyen illeték eltörléséről szóló törvényjavaslatot. Megkértem a családpolitikáért felelős alelnöktársamat, Novák Katalint, hogy legyen velem együtt a törvényjavaslat benyújtója, aki ezt örömmel vállalta.

Ha a Parlament támogatja a kezdeményezésünket, újra tudunk valamivel segíteni a magyar családoknak.”

Legnépszerűbb cikkeink