Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

A debreceni önkormányzat átveszi a DVSC-t

Létrehozva:

Az eddig tulajdonos-klubelnök kikerül a vezetésből, de továbbra is támogatni akarja anyagilag is az NB I-ből kiesett csapatot, amelytől elvárják az azonnali visszakerülést. A frissen visszavonult Tőzsér Dánielnek szakmai igazgatói posztot hoznak létre.

A DVSC kisebbségi tulajdonosa, az önkormányzat megvásárolja a többségi tulajdonos, Szima Gábor és családja részvénycsomagját, így csaknem 100 százalékos tulajdonosként működteti a jövőben az NB I-ből kiesett Lokit – jelentette be Debrecen polgármestere a Nagyerdei Stadionban, írja az MTI.

Papp László (Fidesz-KDNP) közölte: csütörtökön sürgősséggel terjeszti a városi közgyűlés elé az új igazgatóság tagjait, majd pénteken előterjesztik javaslataikat a DVSC közgyűlésének.

Az új vezetésnek nem lesz tagja Szima Gábor eddigi klubelnök, akivel nem volt felhőtlen a viszonya a kisebbségi tulajdonos önkormányzatnak – jelezte.

Papp László azt mondta, a stabil, biztonságos anyagi háttér megteremtése a cél a DVSC-nél; elvárják, hogy

a csapat a következő idényben bajnoki címet szerezzen, és visszakerüljön az NB I-be.

Ha a közös ügy, a DVSC veszélybe kerül, akkor a városnak kötelessége, hogy szerepet vállaljon a csapat megerősítésében – hangoztatta a polgármester.

Papp László ugyanakkor az elmúlt másfél évtizedet – a mostani kiesés ellenére – a Loki legsikeresebb időszakaként jellemezte, felsorolva a hét bajnoki címet, a kupagyőzelmeket, a Bajnokok Ligája-szerepléseket, és köszönetet mondott Szima Gábornak, akivel „az eddigi együttműködés lezárult”.

A klub szervezeti-működési átalakításáról később döntenek, de  – a popzenéhez hasonlóan  – társadalmasítani akarják a működést, új szövetséget kínálnak mindenkinek, a gazdaság szereplőit arra kérik, álljanak be az egyesület mögé, emellett új, minőségi kapcsolatra törekednek a szurkolókkal is.

Papp László bejelentette: a DVSC cégvezetője továbbra is Róka Géza marad, új posztként pedig

létrehozzák a szakmai igazgatói tisztséget, amelyet az aktív labdarúgástól most visszavonuló Tőzsér Dániel fog betölteni.

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője is arról beszélt, hogy lezárult egy korszak, most az összefogásnak jött el az ideje, ilyenkor

„nem kérdés, hogy az egyesület mögé kell állni”,

és mindent megtenni azért, hogy a Loki visszakerüljön az NB I-be.

A sport a magyar kultúra része, a Loki a debreceni identitás része – mondta a politikus. Hozzátette: a Szima Gábor vezetésével eltelt sikeres 19 év után most másik korszak kezdődik új szervezeti-működési renddel, és nem lehet más a cél, mint minél gyorsabban visszakerülni az élvonalba.

Szima Gábor a sajtótájékoztatón sikeresnek nevezte a nevével fémjelzett időszakot.

Üdvözölte, ha a helyi vállalkozók beállnak a Loki mögé, ami szerinte az elmúlt 19 évben nem történt meg.

Azt mondta, olyan DVSC-t ad át, amelynek van erős csapata, minden játékosnak szerződése, és anyagilag is stabil, mintegy 300 millió forint forrással. Az eddigi klubelnök sok sikert kívánt a Lokinak, amelyet a jövőben is támogat majd anyagilag. A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt, az OTP Bank Liga múlt szombaton befejeződött szezonjában azonban csak a 11. helyen zárt, és ezzel búcsúzott. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink