Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bódog Tamás a Budapest Honvéd új vezetőedzője

Létrehozva:

A tréner 29-én még úgy nyilatkozott, nem tudja, hol folytatja. Pisont István úgy sem maradhatott, hogy kupát nyert a csapattal.

Bódog Tamást nevezték ki a kupagyőztes Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé, írja az MTI. A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a Kisvárdáról érkező tréner kettő plusz egy évre írt alá.

„A klub további fejlődése szempontjából új vezetőedzővel vágunk neki a következő szezonnak, Tamás személyében pedig egy felkészült és nagyon motivált tréner érkezik hozzánk.

Gyorsan ment a megállapodás, mivel mindkét fél elképzelései összhangban voltak.

Egy megalkuvás nélkül küzdő, kezdeményező játékra törekedő csapatot szeretnénk látni” – mondta a szerződés aláírását követően Kun Gábor, a kispestiek ügyvezetője, aki egyrészt köszönetet mondott Bódog elődjének, Pisont Istvánnak, másrészt hozzátette, hogy utóbbi a klub kötelékében marad. – „Tapasztalatára, tudására számítunk a jövőben is. Marad a szakmai stábban segítve Tamás munkáját, így a jövőben is tagja lesz a Honvéd-családnak.”

„Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen patinás klubhoz kerültem. Bízom benne, hogy amiért engem idehoztak, az működik majd, és sikeresek leszünk a következő években. Sok éven keresztül az eredményes támadó futball jellemezte a Honvédot, remélem, hogy ehhez hozzá tudok tenni a felfogásommal, az elképzeléseimmel, és ez segíteni fogja a klubot, így eredményes, jó futballt játszunk majd, ami a szurkolóknak is kedves lesz, hiszen a labdarúgás a szurkolókért van” – mondta a 49 éves Bódog, aki 29-én még úgy nyilatkozott, nem tudja, hol folytatja a munkát.

Az új tréner játékosként ötszörös válogatott volt és több mint tíz évet futballozott Németországban, edzői karrierjét is ott kezdte a Mainznál. Később a Videotonnál, a Leipzignél és a Bröndbynél is dolgozott másodedzőként, első vezetőedzői megbízatását a Diósgyőrnél kapta, majd idén februárban írt alá a Kisvárdához, amelyet benntartott az élvonalban.

A Honvéd Giuseppe Sanninóval kezdte az elmúlt idényt, majd a koronavírus-járvány alatt Pisont vette át a helyét a kispadon, az együttes története során nyolcadszor elhódította a Magyar Kupát, így indulhat az Európa-liga selejtezőjében, míg a bajnokságot az ötödik helyen zárta. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink