Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Elnézést kért Joe Biden elnökjelölt, amiért megsértette az afroamerikaiakat

Létrehozva:

Biden saját bevallása szerint túl fennhéjázó volt, amikor egy interjúban azt mondta, az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, nem is igazán fekete.

Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje péntek este sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy egy péntek reggeli interjújában azt mondta, az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz és nem rá, „nem igazán fekete”, írja az MTI. A 77 éves demokrata párti politikus egy pénteki telekonferencián kifejtette, hogy „nem lett volna szabad túl fennhéjázónak lennie” azokkal, akik Donald Trumpra szavaznak.

„Senkinek nem szabadna faji, vallási vagy származási alapon szavaznia egy pártra” – jelentette ki az afroamerikai Barack Obama kormányzatának egykori alelnöke az Országos Fekete Kereskedelmi Kamara által rendezett telekonferencián. Biden péntek reggel a New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott interjújában kárhoztatta azokat az afroamerikaiakat, akik haboznak, hogy Donald Trumpra, vagy reá szavazzanak az ősszel tartandó elnökválasztáson. Indulatos kirohanást intézett a szintén fekete műsorvezető ellen, s azt állította, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű, mint mondta: „ember, én vagyok a legnépszerűbb”.

Biden megnyilvánulása és több elemző által is agresszívnak ítélt stílusa óriási felháborodást váltott ki országszerte.

Legnépszerűbb cikkeink