Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Ez így nem ballagás. Ez egy lélekgyilkos valami” – kiborult a népszerű Jocó bácsi

Létrehozva:

Az egyik legnépszerűbb Facebook-pedagógus szerint a maszkos és gumikesztyűs ballagás tönkreteszi az egészet, mindeközben emberek ezrei már hotelekben, strandokon lehetnek majd. 

A Facebookon kesereg az ország egyik legnépszerűbb Facebook-tanára, Jocó bácsi. A pedagógus arról ír, hogy a ballagás a jelen feltételek és engedélyek alapján nem jó ötlet.

Két napja derült ki, mégis lehet ballagást tartani az iskolákban, a pedagógusok örültek, írja Jocó bácsi „örültünk, hogy ha nem is klasszikus formában, de családiasan, kis létszámmal, szülőkkel, tanárokkal lehet ballagás”.

Aztán jöttek a pontosítások, kiegészítések – tartani kell a távolságot, kis létszámú lehet az esemény, ez rendben is volna. „De mindezt csak maszkban, kesztyűben, úgy, hogy a szülők nem léphetnek az iskola területére, maximum a kerítésen kívülről figyelhetik az eseményeket. Ha jó idő van. Ha esik, akkor meg semmi. Ez így nem ballagás.

Ez így egy lélekgyilkos valami, ami rosszabbat tesz, mint ha nem lenne semmi. Mérhetetlenül szomorú vagyok, és nem értem a helyzetet.”

Azért sem érti a korlátozást a pedagógus, mert „emberek ezrei lehetnének hotelekben, lubickolhatnak a strandokon, vígan kávézhatnak, 199 fős lagziban táncolhatnak, sőt pár nappal később már ottalvós táborba is mehet akárki”. Itt pedig a diákok és pedagógusok szeretnék lezárni közös, együtt töltött éveiket.

Ráadásul maszkban és gumikesztyűben a júniusi melegben – „a tömeges ájulás is garantált ebben a helyzetben…”

„Tudom, a vírus itt van. De itt is marad már. De sajnos a félelem megeszi a lelket… És most már sokkal nagyobb gond lesz ez, mint a vírus. Sajnos.”

Legnépszerűbb cikkeink