Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Izmir városát tegnap nem a müezzin éneke szólította imára, hanem egy antifasiszta partizándal

Létrehozva:

Izmir városa / Kép forrása: Oscar Garces / Shutterstock.com

Meghackelték az összes minaretet: a Bella Ciao Bella olasz ellenállási dal török változatát harsogta minden hangszóró. A hatóságok nyomoznak az esetről készült videók után is.

A müezzin tradicionális és kötelező imára hívó éneke helyett szerda délután egy olasz antifasiszta partizándalt hallgattak az iszlám hívei, ugyanis hackerek támadták meg a minaretek számítástechnikai hálózatát. A dalt a Grup Yorum nevű török zenekar dolgozta fel. A hacker-akció felvételei gyorsan terjednek a közösségi médiában.

A zenekar az Erdogan-rendszer heves kritikusa, egyik tagjuk két hete halt bele éhségsztrájkjába, amit a felesége bebörtönzése miatt indított. A dal Olaszországban a koronavírus elleni harc himnusza lett.

Minarelerden ‘Çav Bella’ Provokasyonu / A Haber

Minarelerden ‘Çav Bella’ Provokasyonu / A Haber İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’ çalınm…

A vallási ügyekért felelős török hatóság, a Diyanet keresi a hackereket, de

a közösségi média azon felhasználói ellen is nyomozás indult, akik megosztották a felvételeket.

Az Anadolu állami hírügynökség szerint a vád „vallási értékek gyalázása”. Izmir Törökország harmadik legnagyobb városa, 3 millióan lakják.

Legnépszerűbb cikkeink