Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

9 millió utas adatait lopták el az EasyJettől

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

A brit légitársaság szerint elsősorban e-mail-címeket és az utazással kapcsolatos információkhoz jutottak hozzá hackerek.

Több mint kétezer utas esetében a bankkártyaadatok is illetéktelen kezekbe kerültek.

Komoly kibertámadást szenvedett el az EasyJet, megközelítőleg 9 millió ügyfél/utas adatai szivárogtak ki – írja a Hvg.hu. Hogy pontosan hogyan zajlott a támadás, arról nem derült ki semmi. Azt viszont hangsúlyozta a brit légitársaság, hogy a biztonsági rést már sikerült befoltozni.

A legtöbb utas adatáról csak az utazásainak részleteit, illetve e-mail-címét tudták meg a támadók. 2208 utas esetében a bankkártyák adatait is sikerült megszerezniük a hackereknek. Utóbbi ügyfelekkel már felvette a kapcsolatot az EasyJet.

A vállalat szerint bár nincs arra utaló jel, hogy a bűnözők visszaéltek volna a megszerzett adatokkal, a következő napokban (május 26-ig) mind a 9 millió érintett ügyfelüknek üzenetet küldenek. Erre azért is van szükség, mert a hackerek az e-mail-címek birtokában olyan adathalász leveleket küldhetnek a felhasználóknak, amelyek első ránézésre olyanok, mintha az EasyJet küldte volna őket. A cég ezért arra kér mindenkit, legyen körültekintő, ha mostanában valaki az EasyJettől származónak tűnő e-mailt kap.

Johan Lundgren, a vállalat vezérigazgatója bocsánatot kért az érintett utasoktól.

Legnépszerűbb cikkeink