Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Varga Judit közzétette „betiltott” beszédét, amit Orbán helyett mondott volna el

Létrehozva:

Orbán Viktor és Varga Judit - feltehetően - a közzétett beszédet tanulmányozzák / Forrás: Varga Judit/Facebook

A szabályok szerint nincs lehetősége Brüsszelben elmondani, ezért az igazságügyi miniszter Facebookon tette közzé a szöveget.

Mint azt korábban megírtuk, Orbán Viktor Varga Judit igazságügyi minisztert küldte volna maga helyett Brüsszelbe, ahol a magyar jogállamiság helyzetéről vitáznak. A miniszterelnök arra hivatkozott, hogy minden energiáját a járvány elleni védekezés köti le. A Sassoli-kabinet a kérést azzal utasította el, hogy „az állam és kormányfői szintű részvétel a megfelelő egy ilyen horderejű vitán”.

Varga Judit korábban azzal fenyegetett, hogy ha nem mondhatja el a beszédet, akkor annak diplomáciai következményei lesznek. Hivatalos Facebook-oldalán most azt írta:

„Az Európai Parlamentben betiltották a beszédemet, amit a magyar emberek és Magyarország védelmében szerettem volna elmondani. Ez mindent elmond az Európai Parlament koncepciós eljárásáról.”

Varga többek között így érvelt volna: „A tagállamok által hozott rendkívüli intézkedések nem veszélyeztetik az alapvető jogok érvényesülését. Magyarország ezért is döntött úgy, hogy több más tagállamtól eltérően, nem függeszti fel az Emberi Jogok Európai Egyezménye egyetlen cikkének alkalmazását sem. Ez vonatkozik a véleménynyilvánítás szabadságát garantáló rendelkezésekre is.”

A teljes beszéd az alábbi Facebook-posztban olvasható:

Varga Judit

Az Európai Parlamentben betiltották a beszédemet, amit a magyar embe… rek és Magyarország védelmében szerettem volna elmondani. Ez mindent elmond az Európai Parlament koncepciós eljárásáról. Egy olyan intézmény akarja jogállamiságból és demokráciából sokadszor oktatni Magyarországot, amely még a tisztességes eljárás látszatára sem ügyel. A baloldali pártok az ítéletet megírták, a védőbeszédre már nem voltak kíváncsiak.

Legnépszerűbb cikkeink