Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Járvány alatt örökölt? Várnia kell

Létrehozva:

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehet megtartani a hagyatéki eljárásokhoz kapcsolódó tárgyalásokat – mondta Parti Tamás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökhelyettese csütörtök reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az elnökhelyettes szerint ugyanakkor van egy alternatív megoldás: a hagyatékátadó végzés tervezetét megkaphatják az örökösök, és erre reagálniuk kell 15 napon belül postai úton vagy a elektronikusan.

A lényeg, hogy aki azt szeretné, hogy a közjegyző átadja a hagyatékot – tette hozzá Parti Tamás –, és egyetértés van az örökösök között, akkor ez az ügy most is elintézhető.

Hangsúlyozta, a hagyatéki eljárás mindig is igényelte az érintettek aktív közreműködését, különösen akkor, ha nem volt végrendelet.

Hozzátette, az eljárás eredményes lefolytatása mindenkinek az érdeke, ezért kérhetik azt is, hogy halasszák el a tárgyalást. A hangsúly a kommunikáción van, így még ebben a helyzetben is fel lehet hívni telefonon a közjegyzőt – mondta Parti Tamás.

 

Legnépszerűbb cikkeink