Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Schöpflin György: Mészáros az állam gazdaságpolitikáját bonyolítja le

Létrehozva:

Schöpflin György / Forrás: Wikipédia

A Válasz Online podcastjában beszélt Schöpflin György a Fidesz-KDNP volt európai parlamenti képviselője, amit a 444.hu szemlézett.

A Válasz Online megkérdezte, hogy hogyan válhatott az uniós források felhasználásával Magyarország leggazdagabb emberévé Mészáros Lőrinc. Schöpflin szerint „Ami Magyarországon kialakult, az egy államközpontú gazdaság, ami frontálisan szembemegy a brüsszeli szabadpiaci gondolkodással. És akkor látunk ilyen közbülső szereplőket, mint az említett Mészáros Lőrinc, aki úgy szerepel Brüsszel felé, mint egy magánvállalkozó, de aki valójában az állam gazdaságpolitikáját bonyolítja le, még ha nem is közvetlen alkalmazottja az államnak.”

Kövér László kijelentése is szóba került, ami szerint az ellenzék nem a magyar nemzet része. Erre Schöpflin azt mondta: „Mind a két fél kiveszi a részét ezekből a túlfeszített dolgokból. Rettenetesen sajnálom, hogy ez alakult ki Magyarországon. Ez egy kettősség, ahol az ellenzék tartja fenn a Fideszt, a Fidesz az ellenzéket – mind a kettő tanul a másiktól.”

Legnépszerűbb cikkeink