Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Túl van a szegényeket támogató szervezet az ötezredik megsegített családon

Létrehozva:

Egyre sikeresebb az alulról szerveződő roma és nem roma szegényeket segítő Országos Roma Civil Tanács tevékenysége.

„A mai napon Nógrád megyében, Nagylócon 60 család számára adományoztunk tartós élelmiszert, cipőket és a gyermekeknek csokoládét, ezzel az Országos Roma Civil Tanács (ORCT) túllépte az 5000. család megsegítésének számát”, írta ki a romnetes Hídvégi Balogh Attila a Facebookra.

Az Országos Roma Civil Tanács eddig több mint 500 településre jutott el, és mintegy 30 ezer embernek, köztük nagyon sok gyermeknek segithetett.

A szervezetről korábban írtunk már, az ORCT-hez 17 település csatlakozott, mindenhol van egy 5-6 fős, ahogy ők hívják, akciócsoport, ők járnak a szegény családokhoz, tanulnak a gyerekekkel, bevásárolnak, ha kell. 17 településen varrnak szájmaszkokat, ezeket is osztogatják. A tanács tevékenységének leágazása, hogy taxis hálózatuk is van, ingyen szállítanak egészségügyi dolgozókat, vagy rászorulókat bárhoz az országban.

Az élelmiszer-adományokat természetesen a higiéniás előírásokat betartva adják át, a kerítésekre akasztják fel gumikesztyűben, maszkban. Emellett plakátokat is kitesznek a járványügyi előírásokkal, mert az információ is nehezebben jut el a szegregált telepekre.

A tanács politikamentesen működik, bárkitől elfogadnak adományt, az adományozók nevét pedig nyilvánosságra hozzák, és azt is, mire fordították a pénzt. Aki adakozni kívánna, a Tankuckó Egyesületen keresztül tudja megtenni.

Legnépszerűbb cikkeink