Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

DK-s polgármesterek: Még mindig nincsenek védőfelszerelések a rendelőkben

Létrehozva:

Nem kapnak sem védőfelszerelést, sem teszteket az újraindult egészségügyben. Két DK-s  polgármester is levelekkel bombázza az illetékeseket.

A XVIII. és a III. kerület DK-s polgármestere is levélbe foglalta a panaszát, mely szerint a kerületek egészségügyi dolgozói nem kapnak védőfelszereléseket és teszteket sem, emiatt nem tudják biztonságosan elvégezni a munkájukat.

Dr. Kiss László Óbuda polgármestere egyenesen Kásler Miklósnak címezte a levelét, amelyben részletezi, hogy zárható hosszú ujjas védőruha, arcvédő plexi, védőszemüveg, legalább FFP2 szűrőképességű védőmaszk, és sapka kellene minden rendelőbe, hogy az egészségügyben dolgozók biztonságosan el tudják látni a feladataikat. Hozzátette, hogy a gyermekrendeléseken a betegek nagy része légúti problémával érkezik, az ő ellátásukhoz PCR-tesztre lenne szükség, de tesztet nem kaptak, a dolgozókat pedig nem világosították fel ennek használatára.

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc és Pestszentimre polgármestere saját Facebook-oldalán tette közzé a levelét, amelyet az Operatív Törzsnek írt. „A biztonságos egészségügyi ellátáshoz nélkülözhetetlen felszerelések a kormányzat állításai szerint nagy számban állnak rendelkezésre az országban, de a fővárosban sok helyen maszkok, kesztyűk, védőruha, és természetesen a dolgozók ellenőrzését hivatott tesztek is hiányoznak. Ebből elég!” – írja bejegyzésében a polgármester.

Legnépszerűbb cikkeink