Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Index: nemzetközi hatalmi harcba keveredett az úszósportban Gyárfás Tamás

Létrehozva:

Az Európai Úszószövetség korábbi elnöke beleszállt a mostani vezetőségbe, aminek Gyárfás Tamás is a tagja.

Korrupcióval vádolta meg az Európai Úszószövetség (LEN) több vezetőjét a korábbi elnök, Bartolo Consolo. Az Index értesülései szerint Gyárfást belekeverték az ügybe, eljárásában a belső szabályzatot követte.

Consolo szerint a LEN úgy fizetett ki három cégnek egyenként több tízezer eurót, hogy nem kapott érte valós ellentételezést, az egyik cég ráadásul a jelenlegi elnök, Paolo Barelli érdekeltségébe tartozik. Consolo őt, a brit David Sparkest, és Gyárfás Tamást vádolja azzal, hogy aláíróként tudtak ezekről a kifizetésekről. Az Index úgy tudja, Gyárfás csak az egyik kifizetésnél szerepel aláíróként, a másik kettőnél nem. Egy LEN-vezető szerint azt is csak a belső szabályzatot követve írta alá, és Consolo vádjai igazságtalanok.

Consolo tiszteletbeli elnökségi tag a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) is, ami eddig számtalan előjoggal, napidíjjal, utaztatással járt, ezeket azonban a FINA visszavonta. Ebbe viszont nem nyugodott bele, hiszen továbbra is minden nagyobb versenyen együtt akart lenni görög feleségével, aki az európai és nemzetközi szövetségnél is a műugrás egyik vezetője. Paolo Barellinek több ellensége is akad a FINA vezetésében, Consolo ezért dönthetett úgy, hogy az ő támadásával erősíti a pozícióját a nemzetközi szövetségénél.

Legnépszerűbb cikkeink