Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Parragh: naponta 4-5 ezer ember veszíti el a munkáját

Létrehozva:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint lehetséges, hogy növelik a munkanélküli segély időtartamát.

A kormány munkahelyvédelmi csomagjáról kérdezte a Népszava Parragh Lászlót. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint akár

két számjegyű GDP-zuhanás is elképzelhető,

a visszaesés mélyebb lehet annál, amit a kormány jósol.

Parragh szerint a cégek az utolsó pillanatig igyekeznek leplezni a gondjaikat, mert az ronthatja a jó hírnevüket, amelynek az üzletkötésnél nagy szerepe lehet. Ez vonatkozik a várható elbocsátásokra, s az ebből eredő munkanélküliségre is. „Most a hivatalos statisztikák szerint a január-márciusi időszakban a munkanélküliség 52 ezer fővel nőtt, de azóta a számuk naponta 4-5 ezer fővel bővül” – mondta az interjúban. Úgy gondolja, hogy a világviszonylatban rövidnek számító három hónapos munkanélküli segély ösztönzőleg hat a munkakeresőknek az elhelyezkedéshez, de lehet szó a meghosszabbításáról. Arra nem számít, hogy a külföldön dolgozó magyarok hazajönnek a válság miatt.

A kormány munkahelyvédelmi programjának eddig csak kevés dolgozót sikerült megmentenie: a bértámogatásokat eddig 800 vállalkozás vette igénybe 8000 munkavállalója számára – írja a napi.hu.

Legnépszerűbb cikkeink