Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Aktuális feladatot is kaptak az érettségizők

Létrehozva:

Egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet is választhattak a vizsgázók.

Kilenc órakor megkezdődött a 2020-as tavaszi érettségi időszak a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal. Az első, 90 perces részben egy szövegértési feladatot kaptak az érettségizők, ami a könyvek történetéről, az olvasásról és a kódexekről szól – írja az Eduline. A portál egy szaktanárt is megkérdezett, aki szerint az idei szövegértési feladat a könnyebbek közé tartozik.

Az első szakaszhoz tartozik egy rövid, 120-200 szavas szövegalkotási feladat is, ahol két lehetőségük van a vizsgázóknak. Vagy a sportról, testnevelésről írnak egy érvelést, vagy pedig

egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet kell írniuk.

A második részben a műelemző feladat egy Fekete István-novellához, az összehasonlító elemzés egy Arany János-vershez és egy Tóth Árpád-költeményhez kapcsolódott. Ezek közül a diákoknak egyet kellett választaniuk, azaz egy mű (vagy műrészlet) problémaközpontú, értelmező bemutatását vagy két mű (vagy műrészlet) adott szempontú összehasonlító értelmezését.

Idén a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg a vizsgák szóbeli részét, így az írásbelikre még nagyobb hangsúly kerül.

Legnépszerűbb cikkeink