Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szíriában még mindig dúlnak a harcok

Létrehozva:

Izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki szíriai célpontokra – adta hírül pénteken a szíriai állami média.

A rakéták ugyanakkor csak anyagi károkat okoztak, emberi életet nem oltottak ki, és nem sebesítettek meg senkit. A támadás Szíria déli részén történt feltehetően iráni támogatású milíciák, főként a libanoni Hezbollah ellen.

Izrael már hetek óta támad szíriai célpontokat, mert aggódik, hogy a Hezbollah megpróbál üzemet létrehozni precíziós rakéták gyártására. Irán és a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei Szíriában a kormányerők oldalán harcolnak.

Eközben felrobbantott egy katonákat szállító autóbuszt Szíriában csütörtökön az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet. A detonáció a kormányerők hat katonájával végzett – adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja, az OSDH.

A robbanószerkezetet az út mellé telepítették. Az eset Szíria északkeleti részén történt, ahol – a központ értesülései szerint – ismét egyre aktívabbak az Iszlám Állam harcosai.

Az utóbbi bő egy évben a terrorszervezet 179 emberét veszítette el Északkelet-Szíria sivatagos részén. A kormányerők vesztesége 502 fő.

 

Legnépszerűbb cikkeink