Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

88 új beteg és 11 halott a csütörtöki mérleg Magyarországon

Létrehozva:

Újabb 88 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID–19), ezzel 2863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte az Operatív Törzs.

„Elhunyt újabb 11 krónikus beteg. Ezzel 323 főre emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme” – írták.

Legnépszerűbb cikkeink