Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem egységes, de szigorú szabályok vonatkoznak a konditermekre és használóikra

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Nenad Stojkovic/Flickr

Gyulán időpontot kell foglalni, Debrecenben gumikesztyűket és maszkokat adnak a kondizóknak, máshol mindenki maga fertőtlenít.

A kijárási korlátozás alól kivételt képeznek az egyéni sporttevékenységek, ezért néhány konditerem a nyitva tartás mellett döntött. A legtöbb terem március közepén bezárt, de sokan közülük rövid időn belül tervezik az újranyitást.

Debrecenben több edzőterem is bevezette azt a szabályt, hogy egyszerre csak húsz embert engednek be. Az egyik helyen kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt és maszkot is adnak a vendégeknek. Egy gyulai edzőterem hasonló létszámlimitet vezetett be 15 fővel, illetve a tömeg elkerülése miatt időpontot kell foglalni az edzéshez.

Békéscsabán az egyik belvárosi fitneszteremben, valamint Szolnokon és Sopronban több helyen is a vendégeknek kell megtisztítani a gépeket használat után, ehhez a személyzet fertőtlenítőket helyezett ki.

Oroszlányban az egyik edzőterem alkalmazkodott a home office-ban dolgozókhoz: bizonyos napokon déltől este hétig tartanak nyitva. Erre a helyre bérletet sem kell vinni: a beléptetés név alapján történik. Az egyik győri fitneszstúdió pedig élő, vagy előre felvett videókon keresztül tart online edzéseket, térítés ellenében.

Kaposvár bizonyult a legszigorúbbnak a vidéki városok közül: Szita Károly polgármester hétvégére bezáratta az edzőtermeket, és azt kérte, lehetőleg hétköznap se tartsanak nyitva.

Legnépszerűbb cikkeink