Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Elterroristázta magát Maruzsa államtitkár, a lemondását követelik a szakszervezetek

Létrehozva:

A Vörös Hadsereg Frakció 1981. augusztus 31-én bombát robbantott Németországban, a ramsteini amerikai légi bázisnál / Fotó: U.S. Air Force/Wikipedia

A Vörös Hadsereg Frakcióhoz hasonlította a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, miután a szakszervezet a koordinált szabadságkivételt javasolta a pedagógusoknak, hogy így akadályozzák meg a járvány csúcsán megtartott érettségi vizsgákat. A szakszervezetek összefogtak, és lemondást követelnek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, terroristacsoporthoz hasonlította Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét.

Erre válaszul felrobbantak a PDSZ mellett az alábbi szakszervezetek is:

  • Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ),
  • Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ)
  • és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ).

Közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben elítélik Maruzsa kijelentését. Mint fogalmaztak: „Egy demokratikus jogállamban nem megengedhető, hogy egy a tanárok és diákok érdekeit jogszerűen védő szakszervezetet egy szélsőbaloldali terrorszervezethez hasonlítson bárki! Még inkább igaz ez az Állam képviselőjére!”

A felsorolt szakszervezetek ezért követelik Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár nyilvános bocsánatkérését, annak elmaradása esetén pedig azonnali lemondásáét.

Követelik továbbá, hogy a kormányzat haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a pedagógusok és a diákok érdekképviseleteivel annak érdekében, hogy az ez évi érettségi olyan formában bonyolódjon le, amely nem teszi ki a tanárokat és a diákok tízezreit a fertőzésveszélynek.

Legnépszerűbb cikkeink