Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Rogán, Szijjártó, Gulyás Gergely fizetése 225 ezer forintot emelkedett egy hónap alatt

Létrehozva:

A képviselői fizetések 11,4 százalékot nőttek áprilisban, Kövér László házelnök már 1,98 milliót kap havonta. Más országokban inkább lemondanak a tiszteletdíjukról a képviselők. 

Miközben világszerte (Szlovénia, Új-Zéland), sőt Magyarországon is egyes önkormányzatokban (Berettyóújfalu, Komárom, Mezőberény, Eger) csökkentik a politikai tisztségviselők bérét, a politikusok maguk is szolidaritást mutatnak, addig a magyar Országgyűlésben emelkedtek a tiszteletdíjak, írta meg az Mfor. Április elsejével 114 százalékkal emelkedtek az összegek, a képviselői alapbér immáron átlépte az 1 millió forintot, 1 103 400 forint – ez nettó havi 733 761 forint, de ebben még nincs benne a családi adókedvezmény.

Az állandó bizottsági tagok 1,324 milliót keresnek, két bizottsági tagság már 1,5 milliót jelent, a frakcióvezetők 2,2 milliót tehetnek zsebre, a helyetteseik pedig 1,87 milliót. A legtöbbet Kövér László házelnök keresi: 2,979 millió forintot, ami nettó 1,98 millió, ő 200 ezerrel keres többet havonta április után, mint előtte.

A kormánytag képviselők 3,3 milliót kapnak, Szijjártó Péter, Rogán Antal, Nagy István és Gulyás Gergely így 225 838 növekményt könyvelhetett el nettóban, ami egy átlagos havi fizetés a mezei halandók körében.

Legnépszerűbb cikkeink