Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Már az orvosi kamara sem érti, mi zajlik itt

Létrehozva:

A MOK Kásler Miklóst kérleli, magyarázza el, mi zajlik az egészségügyben.

Jelenleg 829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen, 16-an hunytak el egy nap legutóbb, összesen 172 áldozata van a járványnak. Mégis mintegy 15 ezer embert küldtek haza a kórházakból, 40 ezer ágyat kell napok alatt felszabadítani, 15 ezer lélegeztetőgépet rendeltünk külföldről. Egy átlagos földi halandó nem érzi a számokat egybecsengőnek, de egy átlagos földi halandó nem ért hozzá.

Ám kissé nyugtalan lesz, ha azt olvassa, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) sem érti, mi történik az utóbbi két hétben.

Márpedig a MOK közleményének címe: „Kérjük Kásler Miklóst, hogy magyarázza el, mi történik.”

Részlet a közleményből:

„Az elmúlt két hét eseményeire nem kaptunk eddig sehonnan racionális érveket, sem tényeket, sem valós indoklást. Nemcsak az elmúlt események okát nem ismerjük, de a jövőre vonatkozó terveket sem.

A kormányzat adós a magyarázattal, mivel a jelenlegi intézkedések és a jelenlegi epidemiológiai adatok egyáltalán nincsenek összhangban.

Az egészségügyi dolgozók egy része állás és jövedelem nélkül maradt, másik része erején túl teljesítve próbál gondoskodni a betegeiről. Sokan komoly orvosetikai döntésekre kényszerülnek, mert látják, hogy

az elbocsátott beteg nem fog ugyanolyan színvonalú ellátásban részesülni otthon, ha viszont ellenállnak, állásukat elvesztik, és akár politikai támadások közepén találják magukat.

(…)

A MOK megpróbálja a jelen járványhelyzetet szakpolitikaként, az egészségügy ügyeként kezelni – csak épp a védekezést a belügyminiszter irányítja, a védőfelszereléssel érkező repülőket a külügyminiszter vagy az innovációs és technológiai miniszter fogadja, a kórházakat és a lélegeztetőgép-gyárat a miniszterelnök látogatja,

a védekezésről rendőrök és katonák tájékoztatnak.”

Legnépszerűbb cikkeink