Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tényleg átvehetők nyelvvizsga nélkül is a diplomák

Létrehozva:

Újabb részleteket közölt a hallgatói önkormányzatokkal az Emmi.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Facebook-bejegyzése szerint nyelvvizsga hiányában átvehető valamennyi egyetemi és főiskolai diploma, függetlenül attól, hogy alap, vagy mesterszakos diplomáról van szó, függetlenül a végzés idejétől, egyetemtől, szaktól.

A rendelkezés vonatkozik a felsőoktatási szakképzés oklevelekre is, valamennyi nyelvvizsgára függetlenül attól, hogy mennyit írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és függetlenül attól, hogy egy vagy több nyelvvizsga hiányzik, továbbá mindazokra, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek, és abszolválnak. Ezen túl az idei évi mesterfelvételi eljárásokra a nyelvvizsga-követelmények is felfüggesztésre kerülnek.

HÖOK – Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Kedves Hallgatótársaink! Az alábbi részleteket erősítette meg szám… unkra a felsőoktatási tárca a nyelvvizsga hiányában átvehető diplomákról. A rendelkezés vonatkozik: valamennyi egyetemi (/főiskolai) diplomára függetlenül attól, hogy alap, vagy mesterszakos diplomáról van szó; minden diplomára függetlenül a végzés idejétől, egyetemtől, szaktól; a felsőoktatási szakképzés (FSZ/FOSZK) oklevelekre is; valahány nyelvvizsgára függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és függetlenül attól, hogy 1, vagy akár több nyelvvizsga hiányzik; továbbá mindazokra, akik 2020.

Legnépszerűbb cikkeink